top of page
Mask group (1).jpg

Vilka är vi på Svea sfi?

Vad erbjuder vi dig för sfi-undervisning? Det svarar vi på här! 

Om Svea sfi

Vi möter eleverna där de är och följer dem genom utbildningen som är inkluderande och anpassad utifrån elevernas behov. Varje elev ska känna sig sedd och ges förutsättningar att kunna utvecklas och uppleva tilltro till sin egen förmåga.

 

I våra ljusa och nyrenoverade lokaler i Skärholmen, Stockholm, finner du Svea sfi. Skolan ligger nära kommunala förbindelser. Det är lätt att hitta till oss. Vi erbjuder klassrumsundervisning för sfi (svenska för invandrare) i Stockholm. Vi erbjuder även sfi på distans i utvalda kommuner i Norrbotten och Stockholm. Svea sfi startade våren 2022 med målet att inspirera fler till att lära sig svenska (sfi) för att inkluderas i samhälls- och yrkesliv i Sverige.

 

Vi kan stötta dig genom att erbjuda en trygg skola där du blir sedd och lyssnad till. Vi uppmuntrar alla till att formulera mål för framtiden och på så sätt få ökade jobbmöjligheter eller kunna plugga vidare. Sfi-studierna är en investering då det förr eller senare leder till arbete och ekonomisk trygghet.

 

Utbildningen är kostnadsfri och du betalar inte heller något för litteraturen. Under hela din utbildning har du tillgång till en digital elevplattform.

 

Välkommen till sfi!

På Svea sfi hjälper vi dig att komma in i samhället. Våra duktiga sfi-lärare lär dig att tala, förstå och skriva på god svenska. När du läser svenska för invandrare (sfi) får du mer än bara språkundervisning. Språket är en mycket viktig del, men det är också viktigt att lära känna det svenska samhället och arbetslivet.

 

Målet är att du som elev ska få lära dig:

 • Uttal.

 • Läsa och skriva svenska

 • Hur man lär sig ett nytt språk.

 • Strategier för hur man kan kommunicera.

 • Förhålla sig till information från olika källor.

 • Anpassa språket till olika mottagare och situationer.

 • Tala, samtala, läsa, lyssna och förstå svenska i olika sammanhang

 • Digital teknik och relevanta verktyg för att lära dig samt för att kommunicera.

 

Undervisningen planeras och utformas tillsammans med dig och anpassas till dina intressen, erfarenheter, allsidiga kunskaper och långsiktiga mål. Sfi-undervisningen individanpassas vilket innebär att chanserna att lyckas med dina studier ökar. Genom att vara på skolan breddas ditt sociala nätverk och kontakter skapas och behålls ofta. Erfarenheter utbyts och du kommer att ta vara på andras erfarenheter och kunskap. Våra lärare fungerar som vägledare.

 

Studietiden är individuell och beror på bland annat din utbildningsbakgrund, dina förkunskaper och vilka mål du har. Våra lektionsplaneringar bygger på rutiner. Varje dags lektion utgår från veckoplaneringen, som vi skriver och följer utifrån dina tankar, erfarenheter och kunskaper. Vi använder kurslitteratur, studiebesök, filmer och digitala medel såsom lärplattformen "it'slearning".

Vi jobbar utifrån kursplanen, inom vissa temaområden och studiebesök (om det passar temat). Vi respekterar allas olika förutsättningar att lära sig svenska. Därför anpassar vi lektionerna efter dina behov och förmågor. Vi följer din utveckling och dokumenterar varje framsteg som du gör.

Sfi består av tre olika studievägar: 1, 2 och 3 samt fyra olika kurser: A, B, C och D. De olika studievägarna riktar sig till personer med olika bakgrund, förutsättningar och mål.

 • Studieväg 1 är för dig som inte har gått i skolan, eller som bara har gått några få år och utgörs av kurserna A, B, C och D.

 • Studieväg 2 är för dig som har läst grundskola eller har en oavslutad gymnasieutbildning, och utgörs av kurserna B, C och D.

 • Studieväg 3 är för dig med god studievana och förmåga att arbeta självständigt, och utgörs av kurserna C och D.

Varmt välkommen till oss på Svea sfi! Vi ser fram mycket emot att ha dig som elev här hos oss.

Vägen till ditt nya jobb börjar här.

På Svea VUX har vi ett brett utbud av fristående kurser. Du har även möjlighet att läsa någon av våra gymnasiala yrkesutbildningar: undersköterska, barnskötare och elevassistent.

BG SFI-01 1.jpg

Kontakta oss

Tack för ditt meddelande!

Vill du komma i kontakt med Svea sfi? Fyll i formuläret! 

Har du en fråga gällande sfi, vår verksamhet eller annat som du önskar att få svar på? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt. 

Svea VUX strävar efter att vara Stockholms självklara val av vuxenutbildningar. Genom att kontinuerligt utveckla och förbättra våra utbildningar vill vi säkerställa att våra elever trivs och får bästa möjliga erfarenhet av sina studier. Vill du bli en del av Svea VUX och arbeta med oss? 

Bli en del av oss!

Hört från personer på Svea sfi

SFI Stockholm svea sfi gymnasial grundläggande skärholmen اللغة السويدية للمبتدئين Norrbotten boden Luleå Älvsbyn södertälje Swedish for beginners svenska för invandrare inför på arbetsplats digitalt gratis studieväg 1 2 3 arbetssökande svenska språket rektor lärare elev recensioner
Sfi-lärare på Svea sfi

"Det bästa med att vara lärare på Svea sfi är att få träffa så många intressanta människor. Alla är välkomna här och vi arbetar hårt för att alla elever ska känna sig sedda, inkluderade och respekterade.

 

Det värmer mitt hjärta att se hur eleverna stöttar varandra och bildar fina vänskaper. Mångfalden och lugnet på skolan ger mig så mycket glädje och inspiration.”

SFI Stockholm svea sfi gymnasial grundläggande skärholmen اللغة السويدية للمبتدئين Norrbotten boden Luleå Älvsbyn södertälje Swedish for beginners svenska för invandrare inför på arbetsplats digitalt gratis studieväg 1 2 3 arbetssökande svenska språket rektor lärare elev recensioner
Rektor på Svea sfi

"Som rektor leder jag det pedagogiska arbetet på skolan. Tillsammans med lärare och personal arbetar vi alltid för att sätta eleven i centrum.

Vi skapar en sfi-utbildning som ger eleverna goda förutsättningar inför arbetslivet och vidare utbildningar.

 

Varje dag känner jag mig stolt över att vara en del av någonting som gör verklig skillnad för våra elever"

SFI Stockholm svea sfi gymnasial grundläggande skärholmen اللغة السويدية للمبتدئين Norrbotten boden Luleå Älvsbyn södertälje Swedish for beginners svenska för invandrare inför på arbetsplats digitalt gratis studieväg 1 2 3 arbetssökande svenska språket rektor lärare elev recensioner
Studenter på Svea sfi

"För första gången trivs jag verkligen i skolan och min lärare är så hjälpsam och trevlig. Skolan är ren, stor och ligger nära centrum, bussar och tunnelbanan. Jag har utvecklats mycket på kort tid tack vare min fantastiska lärare och är så glad att jag nu har avancerat till kurs D."

 

"Jag tycker om att läsa sfi här och kommer definitivt att rekommendera Svea sfi till mina vänner.”

Undvisi

Vi erbjuder undervisning på distans och i klassrum.

bottom of page